作者 主題: Solenoid Key  (閱讀 7794 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 bbb81

• 初哥
  • *
  • 文章數: 64
Solenoid Key
« 於: 十一月 24, 2008, 10:18:47 pm »
how it works??
wht is key holder?
is it a special tools??

離線 Tandy

• 功能小組
  • 中工級
  • 文章數: 529
  • (樓梯底出身的[電燈佬])
回覆: Solenoid Key
« 回覆 #1 於: 十一月 24, 2008, 11:52:36 pm »
嚡........... :(

估唔到英文人都係一樣,咁有【家教】 :-\ (借用dicky的)

工友:

唔該都冇聲! >:(    Thank you / Thanks
請問都冇句! :-\     please,
点會有人答你? :(    ??? ??? ???

無理由!呢幾個英文字,在我小女一年班本英文書都時常出現? ??? ??? ???唔明 ??? ??? ???
« 上次編輯: 十一月 26, 2008, 01:47:49 am 由 Tandy »
Tandy:不斷學習,一專多能。

離線 Tandy

• 功能小組
  • 中工級
  • 文章數: 529
  • (樓梯底出身的[電燈佬])
« 回覆 #2 於: 十一月 25, 2008, 12:04:31 am »
Linine 工友:

對不 起!不問自取,借您金句一用,謝謝!

師兄,好老實講,上來這區的都是有學識之士,相信大家最希望的就是尊重,正所謂入屋叫人,入廟拜神,禮多人不怪,多一句禮言,雖不能縱橫四海,但小一句,則寸步難行,如有得罪,請諒,^_^
« 上次編輯: 十一月 25, 2008, 12:10:50 am 由 Tandy »
Tandy:不斷學習,一專多能。

離線 linine

• 初哥
  • *
  • 文章數: 131
« 回覆 #3 於: 十一月 25, 2008, 12:34:07 pm »
Linine 工友:
對不 起!不問自取,借您金句一用,謝謝!
Tandy 大師能給你引用,是我的福才真^_^,其實我都唔明白,現在d人讀書就多左,反而禮儀就直線下降,叫人就喂喂聲,有名給你叫,唔回應,就話你大支野,我以前工作d學c,問野都係無禮貌到死:[喂,我今日係咪去幫呀xx[花名]全,[xx全是我的上師,我都要叫全哥],我地唔理他,就話我地看不起d學師還+xc@##$%字眼,有一天,人事部照我地肺,話我地玩學師,之後而那名學師,給我x足半個鐘,喂一次x一次,約1個月後,學師說話前後都會加[師傅,唔該,麻煩你]等字眼.
都係個句,有禮雖不能走遍天下,無禮則寸步難行 :laugh:
可以做出凡人做唔出既野,所以叫做神.
勿以善小而不為,勿以惡小而為之.

離線 4169

• 初哥
  • *
  • 文章數: 79
« 回覆 #4 於: 十一月 25, 2008, 09:57:04 pm »
Tandy 大師能給你引用,是我的福才真^_^,其實我都唔明白,現在d人讀書就多左,反而禮儀就直線下降,叫人就喂喂聲,有名給你叫,唔回應,就話你大支野,我以前工作d學c,問野都係無禮貌到死:[喂,我今日係咪去幫呀xx[花名]全,[xx全是我的上師,我都要叫全哥],我地唔理他,就話我地看不起d學師還+xc@##$%字眼,有一天,人事部照我地肺,話我地玩學師,之後而那名學師,給我x足半個鐘,喂一次x一次,約1個月後,學師說話前後都會加[師傅,唔該,麻煩你]等字眼.
都係個句,有禮雖不能走遍天下,無禮則寸步難行 :laugh:

各位兄台,

這種現象亦可算入是社會的錯,現時學生哥與電腦溝通多過與人溝通,用電腦上網站攞料唔使有禮貌,
要來就來要去就去,除了攞錯料撞板或是中了病毒外,唔會有惡果要承擔。
學生哥讀完書初出來工作,當要向人求教時,仍然用上網總態度與人溝通,當然撞板多過食飯。

離線 johnsonleung

• 初哥
  • *
  • 文章數: 277
« 回覆 #5 於: 十一月 25, 2008, 10:09:19 pm »
無相、無圖、無講用途、攞嚟拆嘢還是用嚟安裝一些特殊工件?答案可能係莫名其妙,不如去街口搵鎖匙佬去配條百合匙,去五金鋪買套六角匙吧!!!

離線 linine

• 初哥
  • *
  • 文章數: 131
« 回覆 #6 於: 十一月 25, 2008, 10:30:43 pm »
無相、無圖、無講用途、攞嚟拆嘢還是用嚟安裝一些特殊工件?答案可能係莫名其妙,不如去街口搵鎖匙佬去配條百合匙,去五金鋪買套六角匙吧!!!
好小見johnsonleung兄 有火,haha大大息怒,現在d人問什麼可能連自己都不清楚,真係見怪不怪 :laugh:
可以做出凡人做唔出既野,所以叫做神.
勿以善小而不為,勿以惡小而為之.