作者 主題: 有問題?  (閱讀 8566 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 eeee

• 初哥
  • *
  • 文章數: 0
有問題?
« 於: 十月 31, 2004, 10:26:00 pm »
請問做電---夠境識d麥為大工,中工,嚫仔?...............現時環境做裝修好?I,地盤好?I定係睇火好?I?請各位大師傅,大師兄或路人甲乙發表意見!謝謝........................ :sante:  :sante:

離線 sum.com

• 初哥
  • *
Re: 有問題?
« 回覆 #1 於: 十月 31, 2004, 11:49:23 pm »
你現在是大,中,小工先?有冇得具體D
起碼你現在是否做電?轉行?........................ :-?  :-?

離線 Tandy

• 功能小組
  • 中工級
  • 文章數: 529
  • (樓梯底出身的[電燈佬])
« 回覆 #2 於: 十一月 01, 2004, 03:08:47 am »
四個e工友:

你重味回答我的問題[13A插座可唔可以接三條線]可以點解?唔可以又點解? 你去到邊我都追住你,追到你答為止。

在我公司裡唔止大工就算是中工都登時回答我。

大工:最少有一樣專長,其餘樣樣都要識,就算未接觸過都要有認識,去到邊度打工或工作都能配合那處的工種同節奏。
中工:已可獨立工作及帶師弟,一個單相60A用電由做喉、穿線、埋電箱同等他線,已可一腳踢。
?c仔:師傅師兄叫做什麼就做,唔好講咁多,但一唔明就要問,一個無問題的人就是最有問題,一係是神童全部接收晒一係連問都唔知?繵搳C

裝修電:舒服?齯峖n做?齱I
地盤電:辛苦及辛勞?齱I
睇火電:安定?齯峇H工低?齱I

以上全是個人意見。 :amour2:  :sante:
Tandy:不斷學習,一專多能。

離線 eeee

• 初哥
  • *
« 回覆 #3 於: 十一月 01, 2004, 09:08:25 pm »
有時辨下大工,有時做下中工,有時做下冷電,有時做下水電咁,不過都你皮毛,主力做電!

離線 eeee

• 初哥
  • *
« 回覆 #4 於: 十一月 01, 2004, 09:13:27 pm »
我真係好..............佩服你,我對你景仰有如吐吐江水...........連綿不絕,每個問題都長細解說,佩服.佩服. :-D  :-D  :-D  :-D

離線 Dicky - 電氣男

• 初哥
  • *
  • 文章數: 273
« 回覆 #5 於: 十一月 04, 2004, 10:26:48 pm »

eeee 寫道:
我真係好..............佩服你,我對你景仰有如吐吐江水...........連綿不絕,每個問題都長細解說,佩服.佩服. :-D  :-D  :-D  :-D

:nonnon:  :ss2:
4 條 e後輩︰

好……..做得好…..反應快…..有問題即管問,肯定無人回應你,
又輕挑、又無禮貌,對你喺電氣界既景況有如…....吐啖口水………….連吐不停,慘情、慘情!!!!
 :lol:  :lol:  :lol:
電氣男 金句;無問題的人就是最有問題