作者 主題: 登入問題  (閱讀 8230 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 電氣男

• 初哥
  • *
  • 文章數: 154
登入問題
« 於: 十二月 18, 2008, 12:19:49 pm »
webmaster 哥︰

是否更換了電腦及電郵地址而又忘記了登入密碼,

舊帳戶就無法登入呢?

如果舊帳戶真的無法登入,唯有用新名稱的帳戶,問題唔大既,

ip 兄都變咗做擇善固執,

睇嚟 ##### 都要變做電氣男 :o

Dicky 金句︰無問題的人就是最有問題!

離線 webmaster

• 版主
  • 初哥
  • 文章數: 27
回覆: 登入問題
« 回覆 #1 於: 十二月 19, 2008, 12:22:10 pm »

是否更換了電腦及電郵地址而又忘記了登入密碼,

舊帳戶就無法登入呢?
換了電腦:沒有關係
換了電郵地址而又忘記了登入密碼: 你會收不到系統重寄給你的密碼,除非你到舊email收回密碼。

你可以send 一個pm給我,我幫你set個新密碼,然後你再改。

看你說的情況,相信你平時會把密碼保存在電腦中。我認為這不是一種好習慣,除了因平日少打密碼而忘記外,還有安全隱患。

離線 電氣男

• 初哥
  • *
  • 文章數: 154
« 回覆 #2 於: 十二月 20, 2008, 08:30:12 pm »
Webmaster 哥︰

舊電郵當然收唔到,因為更換了網絡供應商。

我對電腦既認識是幼稚園程度,請問什麼是 pm?
Dicky 金句︰無問題的人就是最有問題!

離線 shing888

• 中工級
  • **
  • 文章數: 408
« 回覆 #3 於: 五月 18, 2009, 08:24:10 pm »
pm係短訊息!
本是同行生、相窒何太急!

離線 Dicky - 電氣男

• 初哥
  • *
  • 文章數: 273
« 回覆 #4 於: 五月 27, 2009, 01:08:59 am »
master 哥︰

登入唔到又如何發訊息給您呢?
始終都要開一個新的電郵地址,才可以重新登入!
電氣男 金句;無問題的人就是最有問題

離線 HKEE-whatsapp技術討論精選

• 初哥
  • *
  • 文章數: 95
« 回覆 #5 於: 五月 27, 2009, 09:03:52 pm »
pm係短訊息!
唔好玩啦 shing888兄,wh兄批中晒,你果然中意識少少扮代表,在本論題冇問題,若果有關技術既問題,建議你唔好隨便搭訕﹐否則誤導人就唔係幾好。

PM其實係 私人信息 咁解,唔係你想比佢睇既人,唔會睇到..。 :laugh:
鶴一隻,九唔搭八嗰隻

離線 king

• 管理員
  • 初哥
  • 文章數: 171
    • 電器工會
« 回覆 #6 於: 五月 27, 2009, 09:18:21 pm »
master 哥︰

登入唔到又如何發訊息給您呢?
始終都要開一個新的電郵地址,才可以重新登入!
Dicky兄:
乜master冇理你呀? 等我得閑鬧下佢先。
你仲想唔想用番dicky先? pm個新email過來,我試下做 :laugh:
如何pm??
係你幅相隔離,有行咁既字:
歡迎光臨, 電氣男, 您有 ** 封訊息, 0 封新訊息.
你禁落 ** 封訊息度,就可以入到去sent pm 比你既目標人物。..:)
無論我是否在思考,前途總是一片光明-_-

• 初哥
  • *
« 回覆 #7 於: 五月 27, 2009, 09:59:13 pm »
Dicky兄:
乜master冇理你呀? 等我得閑鬧下佢先。
你仲想唔想用番dicky先? pm個新email過來,我試下做 :laugh:
如何pm??
係你幅相隔離,有行咁既字:
歡迎光臨, 電氣男, 您有 ** 封訊息, 0 封新訊息.
你禁落 ** 封訊息度,就可以入到去sent pm 比你既目標人物。..:)

Dicky 個帳戶已經開了個新電郵,問題已解決,謝謝 king 哥!

離線 KenLi

• 初哥
  • *
  • 文章數: 39
« 回覆 #8 於: 五月 28, 2009, 01:36:37 am »
唔知方不方便也給我新電郵地址 Dicky師父!

• 初哥
  • *
« 回覆 #9 於: 六月 03, 2009, 11:36:10 am »
唔知方不方便也給我新電郵地址 Dicky師父!
方便,新電郵地址已公開。