作者 主題: (已收信)拎A牌問題 : 只拎得出兩年既工作證明同強積金  (閱讀 11182 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 Siupsiup

• 初哥
  • *
  • 文章數: 18
大家好,小弟做左5年以上電氣工程
我已經考試合格
但暫時只拎得出而家份工既2年工作證明同強積金記錄

以前果d都係散仔無老強
雖然大老闆都係同一個
但我最近都搵唔到佢,亦唔知佢會唔會理會我呢個小人物

如果我而家走上去註冊,機電署會唔會叫我做多三年先?

我再拎唔到A牌,出年我隨時失業啦

« 上次編輯: 五月 20, 2011, 05:15:27 pm 由 Siupsiup »

離線 Siupsiup

• 初哥
  • *
回覆: 拎A牌問題 : 只拎得出兩年既工作證明同強積金
« 回覆 #1 於: 五月 02, 2011, 05:26:18 pm »
唉,搞左咁耐,差d出埋美男計,終於求到舊老闆寫工作證明

早幾日上左機電署,交埋錢

聽天由命了

離線 kennychiu

• 初哥
  • *
  • 文章數: 9
« 回覆 #2 於: 五月 02, 2011, 06:35:15 pm »
唉,搞左咁耐,差d出埋美男計,終於求到舊老闆寫工作證明

早幾日上左機電署,交埋錢

聽天由命了

阿sir叫得你交錢,應該冇乜問題啦 ;D

想請教一下師兄,張工作證明的正確格式應該係點?? ???
承辦商號碼,公司名,負責人簽名,工作類別,
工作時期, 處理最高電流,電壓.....
仲有冇其他.....
因為小弟之前轉左工,舊老闆寫左工作證明比我
我擔心格式唔知咁唔咁

離線 擇善固執

• 頂級師傅
  • 文章數: 1791
« 回覆 #3 於: 五月 02, 2011, 08:31:17 pm »
阿sir叫得你交錢,應該冇乜問題啦!
可信指數=99% !
經驗分享! 知識交流! 集思廣益! 共步向前!

離線 Siupsiup

• 初哥
  • *
« 回覆 #4 於: 五月 06, 2011, 06:51:14 pm »
阿sir叫得你交錢,應該冇乜問題啦 ;D

想請教一下師兄,張工作證明的正確格式應該係點?? ???
承辦商號碼,公司名,負責人簽名,工作類別,
工作時期, 處理最高電流,電壓.....
仲有冇其他.....
因為小弟之前轉左工,舊老闆寫左工作證明比我
我擔心格式唔知咁唔咁

你講果d都差唔多啦
如果跟emsd個範本,可能要寫埋工作地點同時期,一張A4唔夠擺的

離線 Eric Wan

• A級師傅
  • 文章數: 688
« 回覆 #5 於: 五月 06, 2011, 07:07:56 pm »
==========================================================

你講果d都差唔多啦
如果跟emsd個範本,可能要寫埋工作地點同時期,一張A4唔夠擺的

=============================================================
萬般得失,俯仰無愧,才知淡然一笑之樂。

離線 Siupsiup

• 初哥
  • *
« 回覆 #6 於: 五月 12, 2011, 11:37:17 pm »
暫時風平浪靜無乜聲氣
請問係三個星期後先開始寄信
定係三個星期內收到信?

離線 Siupsiup

• 初哥
  • *
終於收到信啦
真係三個星期 ;D