作者 主題: 我想找參考書...  (閱讀 4867 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 荔枝仔

• 初哥
  • *
  • 文章數: 13
我想找參考書...
« 於: 一月 07, 2009, 02:53:15 pm »
小弟想考B牌,但睇過B牌果套試題集,但睇唔明!!又無時間進修,想找一些參考書在工作時惡補下,唔知各位大佬有無提供!! ???

離線 king

• 管理員
  • 初哥
  • 文章數: 171
    • 電器工會
回覆: 我想找參考書...
« 回覆 #1 於: 一月 07, 2009, 04:41:29 pm »
小弟想考B牌,但睇過B牌果套試題集,但睇唔明!!又無時間進修,想找一些參考書在工作時惡補下,唔知各位大佬有無提供!! ???
你的情形相當矛盾:若你無時間進修,又何來時間看參考書?
其實我覺得,相對來說,上課可能比自己看參考書更省時間,因阿sir已經睇完好多參考書,濃縮後再講比你聽,幾著數?
仲有,課時50小時,唔算好長姐,係咪?? ;D
無論我是否在思考,前途總是一片光明-_-

離線 ben hung

• 初哥
  • *
  • 文章數: 3
  • 人生就像踏單車,不斷向前才能取得平衡....!!!
« 回覆 #2 於: 一月 20, 2009, 10:22:12 pm »
"每日3個字半年可成功",小弟8年前日日早上系公司門口睇3個字書(早到等開門)-----(低壓裝置指南)及(例書).半年之後就順利通過考試.

離線 Tandy

• 功能小組
  • 中工級
  • 文章數: 529
  • (樓梯底出身的[電燈佬])
« 回覆 #3 於: 一月 21, 2009, 01:10:57 am »
各位想考 B 牌的工友:

現在的B牌試已經再唔係只看 BEN HUNG 所講嗰兩本書,就可以成功考到B牌了,就算再加"老孫"的B牌試題習都唔係咁易!因為現在的B牌試加入了好多関於設計上的題目,少一點的工作經驗及設計的思維,都會比較難考取成功。

各位工友加油 :angel: :angel: :angel:

Tandy:不斷學習,一專多能。

離線 W. H. Cheung

• 功能小組
  • 頂級師傅
  • 文章數: 1288
« 回覆 #4 於: 一月 21, 2009, 10:56:12 pm »
你的情形相當矛盾:若你無時間進修,又何來時間看參考書?
其實我覺得,相對來說,上課可能比自己看參考書更省時間,因阿sir已經睇完好多參考書,濃縮後再講比你聽,幾著數?
仲有,課時50小時,唔算好長姐,係咪?? ;D
King哥:
進修時間是晚上,用的是自己時間。
看參考書是日間,用的是蛇王時間。 ;D ;D
笑一笑,世界更美妙!!!