作者 主題: 都唔知點好??  (閱讀 21133 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 vampire

• 初哥
  • *
  • 文章數: 63
都唔知點好??
« 於: 三月 13, 2008, 10:48:24 pm »
我都唔知可以點??
老細又唔係加人工....連申請B牌的公司信都唔肯寫!!
都唔知點好??

離線 KenLi

• 初哥
  • *
  • 文章數: 39
回覆: 都唔知點好??
« 回覆 #1 於: 九月 02, 2008, 12:21:23 am »
老實講 師兄呢兩個問題 好多人也想知答案 !

離線 king

• 管理員
  • 初哥
  • 文章數: 171
    • 電器工會
« 回覆 #2 於: 九月 04, 2008, 10:45:26 pm »
唔知你成個故事係點? 你係老細度做左幾耐? 佢D工程係咪大部分B牌工程?會唔會佢都唔够資格寫比你??
老實講呢D事情,好多因素D老細要考慮,好難解決。或者可以試下平時同公司搞好D關係 ;D

我都唔知可以點??
老細又唔係加人工....連申請B牌的公司信都唔肯寫!!
都唔知點好??
無論我是否在思考,前途總是一片光明-_-

離線 vampire

• 初哥
  • *
  • 文章數: 63
« 回覆 #3 於: 九月 30, 2008, 09:45:48 am »
唔知你成個故事係點? 你係老細度做左幾耐? 佢D工程係咪大部分B牌工程?會唔會佢都唔够資格寫比你??
老實講呢D事情,好多因素D老細要考慮,好難解決。或者可以試下平時同公司搞好D關係 ;D

老細已寫了...........B牌都有了!!!
現在連工都轉了...不過是一份低人工,低職位的維修技工!

離線 linine

• 初哥
  • *
  • 文章數: 131
« 回覆 #4 於: 九月 30, 2008, 10:46:03 pm »

哈哈,我都是一樣,舊公司又是不肯寫B牌工作証明,已經轉了工,現在也是做一個不知所謂的賤價維修技工, :laugh:
可以做出凡人做唔出既野,所以叫做神.
勿以善小而不為,勿以惡小而為之.

離線 W. H. Cheung

• 功能小組
  • 頂級師傅
  • 文章數: 1288
« 回覆 #5 於: 九月 30, 2008, 11:20:43 pm »

首先祝賀Vampire兄有了B牌 :D
不要妄自菲薄,有實力終有出人頭地的一天!
物業維修技工未必要B牌,但主管通常有B牌。
金鱗豈是池中物,一遇風雲便化龍!
« 上次編輯: 九月 30, 2008, 11:31:22 pm 由 W. H. Cheung »
笑一笑,世界更美妙!!!