作者 主題: 要公告天下  (閱讀 50023 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 ip-BEN-BY_WEBMASTER

• 初哥
  • *
  • 文章數: 0
要公告天下
« 於: 七月 10, 2005, 09:04:54 pm »
致各位工友,會員:  
  請問各位有否收到機電工程署通知或由其它途徑知道港島加路連山道舊址的
機電工程署己停止辦公.
  我個friend昨日昂XX去到舊址的機電工程署欲辨理A牌續牌手續,先知道機電工程署摺埋!
  後來經仙人指路,兜兜轉轉先去到九龍灣國貿側的新辨事處辨理手續.
我個friend話考慮用法律途徑向機X工X署索償,大家點睇?

離線 Dicky - 電氣男

• 初哥
  • *
  • 文章數: 273
Re: 要公告天下
« 回覆 #1 於: 七月 11, 2005, 12:30:23 am »
ip 兄︰

我既睇法喺 :lol:

睇嚟你位老友都認真喺戇XX。

大約一個月前,我和我的有牌同事,已經收到機電署封搬遷通知信。

你問你位老友嗰郵寄地址同機電署有無唔同先啦!

ip 兄,唔好成日卦住同人隻抽先得架,雖然你豹隱半年及開正你「趕操」嗰瓣!但早排討論區先至喺度講緊點樣撘車去九龍灣機電署。
 :-D  :-D  :sante:  :pint:
電氣男 金句;無問題的人就是最有問題

離線 hing

• 中工級
  • **
  • 文章數: 324
« 回覆 #2 於: 七月 11, 2005, 08:08:21 pm »
Dicky兄:
我有個同事在上月收到機電署6月15日發出繳款通知仍然通知繳款人一個星期內往加路連山道繳款。唔知各位點睇。

• 初哥
  • *
« 回覆 #3 於: 七月 11, 2005, 11:18:36 pm »
high 兄︰

咁又唔同講法,在5月31號後收到舊地址通知繳款信,有得打,有得打,一於告佢! :-D  :-D

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #4 於: 七月 12, 2005, 03:55:09 pm »
Dicky兄:
定Do黎
ip前輩話齋,攪清楚先
唔知機電工程署有冇登憲報通知搬新地址。
如果登o在憲報通知搬新地址重有冇得攪。

• 初哥
  • *
« 回覆 #5 於: 七月 12, 2005, 10:43:58 pm »
hing 兄︰

我在討論區吹水吹咗三佰幾次,一向都咁淡定,放心! :-D

機電署登憲報搬遷地址呢個動作一定有做,不用懷疑。
但並不代表登完憲報之後可以亂嚟,對嗎?

投訴呢個動作一定有得攪。
 :-D  :-D

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #6 於: 七月 12, 2005, 11:17:11 pm »

Dicky 寫道:
hing 兄︰

投訴呢個動作一定有得攪。

• 初哥
  • *
« 回覆 #7 於: 七月 12, 2005, 11:27:55 pm »
 :-?  :-?  :-?  :-?  :-?

hing 兄︰

你想表達咩呢?

你明唔明之前我講咩呢? :evil:  :evil:

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #8 於: 七月 13, 2005, 08:52:19 am »

Dicky 寫道:
hing 兄︰

[color=990000]投訴呢個動作一定有得攪[/color]

Dicky兄:
昨晚我個電腦p2.266開多兩張圖就死機,抱歉。
昨晚傳上是繳款單背面,附繳款地址。
手上正面有繳款資料.日期,已傳至閣下私人傳訊內。
[color=990000]投訴呢個動作一定有得攪[/color]
呢個建議o岩聽。希望工會可代為轉達。

• 初哥
  • *
« 回覆 #9 於: 七月 13, 2005, 10:10:07 pm »

hing 寫道:

Dicky 寫道:
hing 兄︰

我在討論區吹水吹?髐T佰幾次,一向都咁淡定,放心! :-D

但並不代表登完憲報之後可以亂?薄A對嗎?

Dicky兄:
昨晚我個電腦p2.266開多兩張圖就死機,抱歉。
昨晚傳上是繳款單背面,附繳款地址。
手上正面有繳款資料.日期,已傳至閣下私人傳訊內。
呢個建議o岩聽。希望工會可代為轉達。

Dicky & hing 兄:
  我個 Friend 細路仔唔識世界,係咁意講下咋,令兩位嘈交,真係唔好意思,不如咁喇,兩位係咁意隨綠樂助,出多小費用塞住佢把口先,其他細節您地兩位慢慢攪,掂唔掂!

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #10 於: 七月 14, 2005, 05:43:24 pm »

• 初哥
  • *
« 回覆 #11 於: 七月 14, 2005, 10:28:34 pm »

hing 寫道:
 :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :hammer:  :lol:

hing兄:
  表情圖呢瓣是愚弟的弱項,(其實瓣瓣都唔惦至真).
 可否略為指教??,等我呢個老鬼又玩埋一份,受唔受我玩???

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #12 於: 七月 15, 2005, 09:33:42 am »
ip前輩:
我自已o彩o左落水o(乙水)

o(乙水)心口

• 初哥
  • *
« 回覆 #13 於: 七月 18, 2005, 02:29:32 am »

hing 寫道:
ip前輩:
我自已o彩o左落水o(乙水)

o(乙水)心口

致各會員,工友:
愚弟老懵懂,再番查2005年4月第6期電力快訊先發現該怏訊p.4己刊有電機工程署的遷址通知,咁小弟係咪要一死以謝天下呢,?有冇咁嚴重呀,您地話喇!

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #14 於: 七月 18, 2005, 07:55:40 am »
ip前輩:
我係(乙水)自己心口,你唔好吾會呀。完來(乙水)左咁多日,搞到我心口痛,多謝提醒,已經全部停哂手。