作者 主題: 有關電牌一問  (閱讀 6085 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 chowhoyeung

• 初哥
  • *
  • 文章數: 3
有關電牌一問
« 於: 九月 15, 2010, 10:48:18 am »
我到期拿牌
但是emsd今年起耍交
g 電 力 工 作 經 驗 證 明 交 件 應 清 晰 顯 示 申 請 人 曾 進 行 的 電 力 工 作 的 詳 細 資 料 , 有 關 的 資 料
而我舊公司冇此交 件,我自己打冇公司chop 同簽名唔知得唔得
小公司唔再寫
help.......

離線 poonkinsun

• A級師傅
  • 文章數: 660
  • 幾拾年工齡的電燈什工
回覆: 有關電牌一問
« 回覆 #1 於: 九月 15, 2010, 07:28:32 pm »
致chowhoyeung:
 今年四月換有相新証,都是填普通資 料
唔通下半年改例?
謝謝討論!k.s.poon上
溫馨金句:難得胡塗!依法辦事!勤力工作揾$$$$$養小3*

離線 king

• 管理員
  • 初哥
  • 文章數: 171
    • 電器工會
« 回覆 #2 於: 九月 16, 2010, 05:23:23 pm »
我到期拿牌
但是emsd今年起耍交
g 電 力 工 作 經 驗 證 明 交 件 應 清 晰 顯 示 申 請 人 曾 進 行 的 電 力 工 作 的 詳 細 資 料 , 有 關 的 資 料
而我舊公司冇此交 件,我自己打冇公司chop 同簽名唔知得唔得
小公司唔再寫
help.......

到期拿牌的意思是 夠5年拿新牌??
你所講[的應該是跟隨『表格八』的『表格八A』,新電牌及提升電牌別(如A升B、B升C)都要填此表格。誠然,今年EMSD要求確實嚴格了,要填寫具體工程的詳情,不過,『表格八』不需公司蓋印。反而,你的5年工作證明文件(公司信)就要有承辦商註冊的公司簽署或有合資格監督者的加簽。
無論我是否在思考,前途總是一片光明-_-

離線 poonkinsun

• A級師傅
  • 文章數: 660
  • 幾拾年工齡的電燈什工
« 回覆 #3 於: 九月 16, 2010, 06:53:48 pm »
致chowhoyeung:
 看見King管理員寫的文章,了解到自己理解文章能力很低!
 原來你說現在是無電工牌,現在你的工作日子已夠資格牌,
咁情況正常你應該提供誠實資料供EMSD查閱,審批你的牌申請?
文化水平低之k.s.poon上
溫馨金句:難得胡塗!依法辦事!勤力工作揾$$$$$養小3*

離線 chowhoyeung

• 初哥
  • *
  • 文章數: 3
« 回覆 #4 於: 九月 16, 2010, 07:18:42 pm »
但是離開舊公司差唔多4yrs
小公司點會so你..........contractor
資料是真wor