作者 主題: A牌申請要幾耐?  (閱讀 13204 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 REW_ABC

• 初哥
  • *
  • 文章數: 4
A牌申請要幾耐?
« 於: 八月 01, 2009, 12:34:11 pm »
請問A牌由申請到攞到牌通常要幾耐?
唔該!

離線 Edwardso

• 初哥
  • *
  • 文章數: 27
回覆: A牌申請要幾耐?
« 回覆 #1 於: 八月 01, 2009, 03:59:32 pm »
請問A牌由申請到攞到牌通常要幾耐?
唔該!
親身到機電署入申請表交齊所有文件,交埋錢,起計13個工作天收掛號信

離線 REW_ABC

• 初哥
  • *
« 回覆 #2 於: 八月 01, 2009, 11:01:53 pm »
親身到機電署入申請表交齊所有文件,交埋錢,起計13個工作天收掛號信

唔該晒....但唔知點解成個月都仲未收到....
咁如果申請失敗又會幾耐先通知呢?

離線 Edwardso

• 初哥
  • *
« 回覆 #3 於: 八月 01, 2009, 11:31:39 pm »
唔該晒....但唔知點解成個月都仲未收到....
咁如果申請失敗又會幾耐先通知呢?
咁你交左錢未? 你幾時入紙架? 個職員有無話你知係13個工作天一定會收到掛號信? 即係要第17 日喎!
« 上次編輯: 八月 03, 2009, 11:44:43 pm 由 Edwardso »

離線 REW_ABC

• 初哥
  • *
« 回覆 #4 於: 八月 03, 2009, 10:36:15 pm »
咁你交左錢未? 你幾時入紙架? 個職員有無話你知係13個工作天一定會收到掛號信? 即係要篤17 日喎!
我6月中寄表,連支票,7月頭親身去機電工程署交補充文件,亦有人接見,話要check下我公司再幫我入form...冇話幾時得...但到而家都張支票都未過數...

離線 Edwardso

• 初哥
  • *
« 回覆 #5 於: 八月 03, 2009, 11:40:03 pm »
我6月中寄表,連支票,7月頭親身去機電工程署交補充文件,亦有人接見,話要check下我公司再幫我入form...冇話幾時得...但到而家都張支票都未過數...

是否機電署叫你去補文件? 如果係咁機電署會上你公司查證,咁樣可能要等,或者你打電話去問下好啲!因為通常直接在客户服務部交完表,亞Sir 會即時check,有問題時佢會叫你補文件,如果無問題會叫即時你交錢,而收錢個位會通知你十三個工作天會收到掛號信,同時有埋收條比你。

離線 REW_ABC

• 初哥
  • *
« 回覆 #6 於: 八月 04, 2009, 10:15:17 pm »
是否機電署叫你去補文件? 如果係咁機電署會上你公司查證,咁樣可能要等,或者你打電話去問下好啲!因為通常直接在客户服務部交完表,亞Sir 會即時check,有問題時佢會叫你補文件,如果無問題會叫即時你交錢,而收錢個位會通知你十三個工作天會收到掛號信,同時有埋收條比你。
唔該晒, Edward兄