作者 主題: 機械連鎖保護  (閱讀 12243 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 raymond

• 初哥
  • *
  • 文章數: 0
機械連鎖保護
« 於: 七月 14, 2005, 10:39:23 am »
請問一下什麼叫"機械連鎖保護"? :-?

離線 she

• 初哥
  • *
  • 文章數: 1
Re: 機械連鎖保護
« 回覆 #1 於: 七月 14, 2005, 02:15:43 pm »
filaraymon個工友:

機械連鎖保護
機械互鎖保護
閣下是否問用於後備電系統change-over
用於麼打行車正逆或麼打起動裝置。 索掣機械性連鎖保護。
該兩索掣各自有活動連桿,當其中一索掣激磁該索掣連桿便會阻礙另一索掣動作,反之亦是,須配合電氣性連鎖保護使用。
用於後備電及雙電源系統須使用四極式機械性連鎖及電氣性連鎖。

[color=CC0000]指定動作→[/color]控制電路

離線 ip-BEN-BY_WEBMASTER

• 初哥
  • *
« 回覆 #2 於: 七月 15, 2005, 12:27:34 am »

she 寫道:
filaraymon個工友:

機械連鎖保護
機械互鎖保護
閣下是否問用於後備電系統change-over
用於麼打行車正逆或麼打起動裝置。 索掣機械性連鎖保護。
該兩索掣各自有活動連桿,當其中一索掣激磁該索掣連桿便會阻礙另一索掣動作,反之亦是,須配合電氣性連鎖保護使用。
用於後備電及雙電源系統須使用四極式機械性連鎖及電氣性連鎖。

[color=CC0000]指定動作→[/color]控制電路

She兄:
 閣下的貼圖值情?姿﹞?, [color=CC3300]10分![/color]  點攪?黈A,過小小料俾小弟學????,得唔得呀!

離線 Eric Wan

• A級師傅
  • 文章數: 688
« 回覆 #3 於: 七月 15, 2005, 01:03:18 am »
ip工友:

其實 she 工友已經教過我貼圖,不過部電腦有問題,所以唔係人人可以,要你部腦勁先可以。

我仲懷疑我叫佢老人家( 我部腦 )貼圖,所以谷死佢?\r

而家連一段較長之文章都要分兩次貼,鞋........................!
萬般得失,俯仰無愧,才知淡然一笑之樂。

離線 ip-BEN-BY_WEBMASTER

• 初哥
  • *
« 回覆 #4 於: 七月 16, 2005, 08:23:04 pm »

filaraymon 寫道:
請問一下什麼叫"機械連鎖保護"? :-?

呢個問題問得好,[color=CC3300]乜?洏s做”機械性連鎖” 乜?洏s做”電氣性連鎖”都唔知班XX手冊XX小組(口賴)唔(?怷?)[/color]?