作者 主題: 豬流感  (閱讀 19924 次)

0 會員 與 1 訪客 正在閱讀本文。

離線 W. H. Cheung

• 功能小組
  • 頂級師傅
  • 文章數: 1288
回覆: 豬流感
« 回覆 #16 於: 五月 02, 2009, 04:15:31 pm »
工會的香港島辦事處(機電專業學校),在斜對面,
唔知有無影響,下個星期重有IDMT工作坊舉行,
唔知又會否改期 ::)
笑一笑,世界更美妙!!!

離線 cyc26

• 初哥
  • *
  • 文章數: 37
« 回覆 #17 於: 五月 02, 2009, 05:21:22 pm »
工會的香港島辦事處(機電專業學校),在斜對面,
唔知有無影響,下個星期重有IDMT工作坊舉行,
唔知又會否改期 ::)

:-\ :-[ ???

工會 星期一會與學校 討論

離線 hing

• 中工級
  • **
  • 文章數: 324
« 回覆 #18 於: 五月 02, 2009, 07:05:48 pm »
記得03年沙士期間.行山隊突然多了很多工友加入,人以數倍增加,不知明天人數?

wong

• 訪客
豬流感
« 回覆 #19 於: 五月 02, 2009, 09:48:05 pm »
hing哥:
我工作處今天返工所有員工都要戴上口罩,會所暫時關閉要徹底清潔,按鈕要每小時清潔一次,明天開始還要探測體温才可開工,每天浪費過百口罩,不知要到何時才終止.

離線 Eric Wan

• A級師傅
  • 文章數: 688
« 回覆 #20 於: 五月 03, 2009, 12:45:56 am »
回 Fairy 兄 的吳作權文章:

唔知自己是對號入座定捉錯用神,亦不知吳作權文章是其大作還是轉載,

如果用此文來平息,我認為我 " 用不著 "。

個人榮辱事小,我絕對不爭辯,只是小事一椿。

為行業工作,沒有謙卑之心,沒有聽取前線工友苦惱,究竟是否本末倒置?

我對於自己的評論是--------------------【 性格如此;難成大器 】

這亦是一種流感,不過唔係豬,而是牛,是牛流慼,牛精流感,亦是從前輩感染回來的流感。
萬般得失,俯仰無愧,才知淡然一笑之樂。

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #21 於: 五月 03, 2009, 05:46:38 pm »
hing哥:
我工作處今天返工所有員工都要戴上口罩,會所暫時關閉要徹底清潔,按鈕要每小時清潔一次,明天開始還要探測體温才可開工,每天浪費過百口罩,不知要到何時才終止.
Wong工友
叫我hing工友就可以

你在灣仔酒店工作?這7天有沒人工?公司畀定政府畀?

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #22 於: 五月 03, 2009, 05:53:23 pm »
回 Fairy 兄 的吳作權文章:

唔知自己是對號入座定捉錯用神,亦不知吳作權文章是其大作還是轉載,

如果用此文來平息,我認為我 " 用不著 "。

個人榮辱事小,我絕對不爭辯,只是小事一椿。

為行業工作,沒有謙卑之心,沒有聽取前線工友苦惱,究竟是否本末倒置?

我對於自己的評論是--------------------【 性格如此;難成大器 】

這亦是一種流感,不過唔係豬,而是牛,是牛流慼,牛精流感,亦是從前輩感染回來的流感。

Eric Wan 兄:
我諗Fairy兄轉載吳作權文章是畀做人世睇,你吾係同佢做人世就..........

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #23 於: 五月 03, 2009, 06:23:22 pm »
記得03年沙士期間.行山隊突然多了很多工友加入,人以數倍增加,不知明天人數?
可能未夠<火候>喚起人對健康的意識。今天有貳拾餘人參加
« 上次編輯: 五月 03, 2009, 06:51:14 pm 由 hing »

wong

• 訪客
« 回覆 #24 於: 五月 03, 2009, 06:50:44 pm »
Wong工友
叫我hing工友就可以

你在灣仔酒店工作?這7天有沒人工?公司畀定政府畀?
hing工友:
   我唔係灣仔做,是盡量亂行物業管理,原來你今日去行山,點解得一張相咁少.

離線 king

• 管理員
  • 初哥
  • 文章數: 171
    • 電器工會
« 回覆 #25 於: 五月 06, 2009, 11:22:44 am »
可能未夠<火候>喚起人對健康的意識。今天有貳拾餘人參加

話時話,支旗仔會唔會有機會改做『電器工會』,而唔係『電業職工會』?
無論我是否在思考,前途總是一片光明-_-

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #26 於: 五月 13, 2009, 11:19:23 pm »
我相信一定有行家被困。
因為酒店一定有維修師傅 :(
W. H. Cheung兄:
真係畀你講中左,好似話佢上去飲杯咖啡,就要囚七日

離線 hing

• 中工級
  • **
« 回覆 #27 於: 五月 13, 2009, 11:22:08 pm »
hing工友:
   我唔係灣仔做,是盡量亂行物業管理,原來你今日去行山,點解得一張相咁少.

wong兄:

請指教
http://hkee.myvnc.com/albums/2009/2009-05-03/index.html
晚上12時至9時暫停

Lightbox JS --- 光箱特效
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/#overview
« 上次編輯: 五月 14, 2009, 06:37:57 am 由 hing »

離線 Tandy

• 功能小組
  • 中工級
  • 文章數: 529
  • (樓梯底出身的[電燈佬])
機電行業都要有準備 H1N1
« 回覆 #28 於: 六月 21, 2009, 02:31:40 am »
機電行業都要有準備 H1N1

Tandy:不斷學習,一專多能。